2021-03-26 12:00Pressmeddelande

Framtidens mode från Borås visas på NK i Göteborg

Textile Fashion Center i Borås poppar upp på anrika varuhuset NK i Göteborg med utställningen Exposé om framtidens hållbara mode.

Utställningen visar kreativitet och innovation som uppstått som resultat av regeringsuppdraget Textile & Fashion 2030, ett flerårigt projekt för att förena och stötta landets textil- och modebransch inom hållbarhet. Det leds av Science Park Borås inom Högskolan i Borås som finns i Textile Fashion Center. 

Anett Aldman, projektledare för Textile & Fashion 2030:
- Det är en fantastiskt möjlighet att få visa Exposé för publik på NK. Vi har inte kunnat turnera med utställningen som planerat eftersom evenemang ställts in eller blivit digitala på grund av pandemin.

Exposé visas i minst en månad, till slutet av april. Därefter kommer fler popup-visningar från centret att finnas på NK. Textile Fashion Centers marknadskoordinator Frida Stålhandske ser fram emot ett fruktbart samarbete under hela 2021.
- Vi bjuder nu in samtliga aktörer i Textile Fashion Center till möjligheten att delta med utställningar och liknande bidrag under året.

Initiativet till samarbetet kommer från NK.
- Det bekräftar att resultatet av förnyelse inom textil och mode i centret där hållbarhet är en självklarhet når ut och väcker intresse och nyfikenhet, säger Frida Stålhandske. Att som premiär för samarbetet få möjlighet att visa innovation och forskning från Högskolan i Borås för konsumenter känns fantastiskt bra. Vi hoppas det ska inspirera NKs kunder att göra fler hållbara val.

Läs mer om regeringsuppdraget Textile & Fashion 2020 här: https://textileandfashion2030.se/
Läs mer om Exposé och besök den digitalt: https://digitalexpose.se/

Under 2021 firar NK i Göteborg 50 år och det firas med spännande nyheter och inslag på Plan 2 där Exposé visas just nu och till den 30 april.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske