2020-12-11 07:30Nyheter

Den interaktiva digitala utställningen Exposé är lanserad!

Digital Exposé – hållbar utveckling i interaktiv utställningsmiljö
Genom att tillgängliggöra forskning och visionära exempel från det senaste inom en cirkulär och hållbar textilsektor hoppas Science Park Borås genom Textile & Fashion 2030 att Digital Exposé kan inspirera till nya innovationer och material som främjar en hållbar utveckling inom textil och mode.

Bakgrund
Exposé är ett designdrivet utställningskoncept inom ramen för Textile & Fashion 2030. Utställningen syftar till att presentera och tillgängliggöra visionära och problemlösande exempel inom en cirkulär och hållbar textilsektor med tillhörande forskning.

Exposé finns både i fysisk och digital form, det senare som en direkt konsekvens av Covid-19.
 
 
För mer info om materialet kontakta kommunikatör
Malin Carlsson, malin.carlsson@hb.se

Digital Exposé kommer kontinuerligt att byggas på med nya objekt, och har du tips på material inom området hållbar textil – tveka inte att kontakta:
Niina Hernandez, niina.hernandez@hb.se
 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske