2016-04-29 06:34Pressmeddelande

Utställningen Open Wardrobe fortsätter under sommaren

I entréhallen i Textile Fashion Center öppnar boråsaren och entreprenören Sylvia Danielsson dörren till sin garderob full av egendesignade plagg från sin tid som textilstudent på 70- och 80-talet.

Här ser vi allt från broderier, fransar och småblommigt som speglar 70- talets ”back to nature”-anda och flower power-ideologi och punken som skulle stå emot modebranschens framfart men snart blev ett nytt mode, till 80-talets glam, neon, trasmode och axelvaddar som växer för varje plagg.

Under Open Textile Fashion Center öppnade utställningen Open Wardrobe och den finns kvar att se under sommaren. Tankarna om utställningen har funnits länge.

- Jag hade många klasskompisar och vänner som designade och sydde själva men det verkar inte som att det finns så mycket sparat. Jag har däremot svårt för att slänga något jag gjort utan ser alltid ett värde i en egentillverkad produkt. Varje plagg har sin historia och det finns någonting med kläder som fascinerar och attraherar, säger Sylvia. Dessutom känns det kul att få dela med sig av design från en tid då mönstren alltid ritades för hand och den enda informationen om vad som gällde kom från korta TVinslag från visningar i Lilla Journalen samt en och annan veckotidning.

Det är inte bara Sylvias design som visas i utställningen. Ingergerd Nilsson, som jobbar som direktris på Gina Tricot, står bakom Sylvias aprikosrosa bröllopsklänning och Cica Marticki som idag driver egna märket och butiken Feeling Fame har lånat ut en voluminös, vändbar dunkappa från -88.

Och även om vissa av trenderna idag kan känns daterade finns det mycket i dem som kommer igen. Open Wardrobe bjuder på en tidsresa tillbaka till två årtionden som ur modesynpunkt är högst aktuella. 70-talsinsluenserna kan vi idag se i nästan varenda klädbutik och nästa vår kan vi vänta typiska 80- talsinslag i vår- och sommarplaggen.

För mer information vänligen kontakta Sylvia Danielsson 0704 80 60 60 mail@freshenergy.se


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.