2018-05-25 07:30Pressmeddelande

Startar på onsdag: FashionDAYS vill väcka nyfikenhet och inspirera inom mode, textil och design

null

Den 30 maj till och med 2 juni fylls Textile Fashion Center i Borås av FashionDAYS – det återkommande evenemanget inom mode, textil och design.

FashionDAYS vill väcka intresse hos allmänhet och yrkesintresserade att inspireras till kreativitet, kunskap, utbildningar och arbete inom dessa branscher.

Dagarna innehåller bland annat modevisning, utställningar, föreläsningar, demonstrationer, klädswopping och workshops.

Ett återkommande inslag är hållbarhet.

Ett exempel på det är att Textilhögskolan visar en 3D-scanner och ett virtuellt provrum. Genom en app kan man prova kläder och beställa en personlig storlek anpassad efter egna mått. Detta ger möjlighet till välanpassade plagg med högre användningspotential.

Under lördagen, den 2 juni, arrangeras klädswopping. Man kan i förväg lämna in upp till 15 plagg, väskor och skor och själv byta till sig lika många. De plagg som inte valts går till försäljning på FashionDAYS loppis eller skänks till second hand-butiker i staden.

– Vi ser det som en möjlighet att rensa i garderoben och samtidigt på ett modernt sätt bidra till vår miljö, säger Katarina Oscar, projektledare för FashionDAYS hos Marketplace Borås som arrangerar evenemanget i samarbete med aktörer både inom och utanför Textile Fashion Center.


Mer information med detaljerat program finns på: www.http://fashiondays.nu/program/


FashionDAYS syftar till att uppmärksamma och stärka regionen inom mode, textil och design.

Textile Fashion Center finns på Skaraborgsvägen 3A, mycket nära Borås centrum.


För mer information kontakta:

Katarina Oscar, projektledare, Marketplace Borås
Telefonnummer: 0733-44 77 15

Jonas Larsson, lektor, Högskolan i Borås
Mobilnummer: 0708-294446
Arbetar inom forskningsområdet Textilt Management med fokus på digitala system för lokal produktion och kundanpassning av kläder och hållbarhet inom sko- och modeindustrin.

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. 

Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering.
De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant.

Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning.

Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen. 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering. De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant. Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning. Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare