2017-10-10 11:30Pressmeddelande

Slutspurt inför ansökan till SHOW UP FASHION AWARD, SUFA- ETT UNIKT PRIS FÖR MODEENTREPRENÖRER!

null

Show Up Fashion Award, SUFA, är en årlig nationell tävling för nyetablerade designers och varumärken inom modebranschen där priset är ett skräddarsytt entreprenörspaket värt 360 000 SEK. Ansökan för årets upplaga är öppen t.o.m. 16 oktober och vinnaren koras under en ceremoni i Borås den 22 november.

Show Up Fashion Award, SUFA, är en årlig nationell tävling för entreprenörer inom modebranschen som riktar sig till nyetablerade modedesigners och varumärken. Vinnaren får ett för den svenska modebranschen unikt pris; ett skräddarsytt entreprenörspaket av ett totalt värde på 360 000 SEK, varav 100 000 SEK i kontanter.

Anmälan för tävlande företag stänger den 16:e oktober, den 5:e november presenteras de 5 finalisterna och den 16 november medverkar de på Habits Modegalan på Berns. 2017 års final av Show Up Fashion Award går av stapeln på Textile Fashion Center i Borås den 22:a november då vinnaren koras inför 350 inbjudna gäster.

Årets jury består av Margareta van den Bosch (H&M), Marcus Larsson (LJUNG), Lars Wallin (Lars Wallin), Thomas Hägg (Thomas Hägg PR & Communication), Minna Engström Heino (Nordisk Designskola), Gesica Tawwakoli Gunmalm (FashionINK), Anna Englund Heilmann (Beyond Communication) samt Per-Olof Hygren (Sparbanksstiftelsen Sjuhärad).

http://www.showupfashion.se

För ytterligare kontakt vänligen kontakta:

Ellen Flybäck, Marketplace Borås, 0701-18 38 37 eller ellen@marketplaceboras.se

För ytterligare info om hur man ansöker, kriterier och vad priset innehåller, gå till http://www.showupfashion.se/tavlaanmalan-2017/

Om Show Up Fashion Award, SUFA:

Show Up Fashion Award, SUFA, är en årlig nationell tävling för entreprenörer inom modebranschen. Prispaketet i tävlingen är speciellt utformat för att ge vinnaren de bästa förutsättningarna för att utveckla och driva sitt företag framåt och utveckla sitt entreprenörskap med ett värde av 360 000 kr varav 100 000 kr i kontanter. Show Up Fashion Award arrangeras av Marketplace Borås, en ekonomisk förening som ägs av det textila näringslivet i Västsverige, Borås Stad, Högskolan i Borås samt ett antal organisationer som är aktiva i mode- och textilindustrin i Sverige.

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. 

Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering.
De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant.

Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning.

Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen. 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering. De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant. Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning. Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare