2020-03-25 13:40Pressmeddelande

SHOW UP FASHION AWARD 2019

A PART OF THE ART

Vinnaren i 2019 års upplaga av Show Up Fashion Award är A Part Of The Art och de vinner priset för sitt entreprenörskap, sin genomtänkta affärsidé och affärsmodell.

Den årliga nationella entreprenörstävlingen är en satsning av Tex! by Marketplace Borås för att hjälpa nyetablerade modevarumärken att skapa en stabil grund att växa på. Vinnaren får ett för den svenska modebranschen unikt pris; ett skräddarsytt entreprenörspaket värt ca 350 000 kronor.

”Det känns fantastiskt att vinna Show Up Fashion Award 2019 och att få bli bekräftad och uppmärksammad! Dessutom av en helt otrolig kompetent jury med lång och bred erfarenhet,” säger Jenny Neck och Lisa Söderman, grundare av A Part Of The Art. (Scrolla för en längre intervju)

Juryns motivering lyder:

” Vinnaren är ett varumärke som skapar säsongslösa signaturplagg där material och passform prioriteras utan att göra avkall på hållbarhet eller lönsamhet. Med en genomtänkt affärsmodell och affärsidé som tar modebranschens utmaningar på allvar visar vinnarduon sin fulla potential att skapa ett modernt och långsiktigt livsstilskoncept.

Om A Part Of The Art:

A Part Of The Art grundades 2018 av Lisa Söderman och Jenny Neck. Duon gör tidlösa damkollektioner i säsongskoncepten Warm Weather och Cold Weather där stil, komfort och hållbarhet står i fokus. Varumärket finns idag hos återförsäljare som NK Nordiska Designers, Åhléns City, Grandpa och Vallgatan 12.

Om SUFA Show Up Fashion Award,

SUFA, är en årlig nationell tävling för entreprenörer inom modebranschen som riktar sig till nyetablerade modedesigners och varumärken initierat av Tex! by Marketplace Borås. Vinnaren får ett för den svenska modebranschen unikt pris; ett skräddarsytt entreprenörspaket av ett totalt värde på ca 350 000 sek, varav 100 000 sek i kontanter.

Jury SUFA 2019

Årets jury består av:

Cia Jansson, chefredaktör ELLE & ELLE Decoration

Ulrika Nilssongrundare J.U.S.

Emina Alivodic, Head of Content Creation, NELLY.com

Stefanie Malmgren De Oliveira, Swedish School of Textiles

Rasmus Wingårdhdesigner.

Ytterligare info om vinnaren: https://apartoftheart.com

Klicka här för att läsa en intervju med vinnarna

För mer information om SUFA, vänligen kontakta: Pierre Rosengren, Marketplace Borås, 0723-31 16 50 eller pierre@marketplaceboras.se


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt