2020-01-29 13:23Pressmeddelande

Re:textile bidrar till hållbar high fashion

För tredje säsongen arbetar forskningsprojektet Re:textile inom Science Park Borås med modeskaparduon Rave Review, Josephine Bergqvist och Livia Schück, som 2018 utsågs till Årets Nykomling på Elle-galan. De arbetar med hållbart mode genom remake och skapar high fashion av gamla filtar, lakan och scarves. Nu visas kollektionen på modeveckan i Köpenhamn.

Re:textile är bollplank i arbetsprocessen och tillhandahåller labbmiljöer så Rave Reviews kan testa olika tekniker för att verkställa sin designvision, berättar Adrian Zethraeus, projektledare.

Läs mer om samarbetet och konceptet här:
https://www.scienceparkboras.se/2020/01/28/rave-reviews-mode-och-affarside-redo-for-nasta-niva/?fbclid=IwAR0Si98SpoxgMospLcXPxH1wTFbqyFAqry_hdlQXxpTLDmJz_1YaYNFXyAs

Rave Review SS20 Foto: Emil Balesic


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske