2016-03-23 12:10Pressmeddelande

Programmet för Open Textile Fashion Center släppt

För tredje året i rad blir det en helg fullspäckad med aktiviteter i samband med Textilmuseets öppnande sommarens stora utställning. Datumen är 15-17 april och temat är Open. Här möter besökaren Neil Harbisson, konstnär och världens första cyborg, på en öppen föreläsning där han berättar om hur han med hjälp av en antenn inplanterad i huvudet kan höra färger trots att han hela sitt liv varit färgblind. Det blir tillfälle att bekanta sig med projektet bakom Artist Textiles – Picasso till Warhol, med okända textilmönster från världskända konstnärer. I Pumphuset kan man fredag kväll lyssna till lokala musiktalanger eller vara med och spela själv på Open Stage. Lördagen bjuder på Open Kitchen med mat från olika länder. Det blir shopping med mode från unga designers, kostnadsfria guidade visningar bland skulpturer och street art och Nordisk Designskolas examensvisning. Helgen bjuder även på premiär av The Company’s shoppinglunch, söndagsbrunch och Smakresan – ”fun dining” med Sjuhäradsmenyn, komponerad av välrenommerade kocken Johan Engström.

Hela programmet hittar ni på textilefashioncenter.se/open eller i receptionen i Textile Fashion Center från och med onsdag 30 mars.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske