2022-09-20 05:30Pressmeddelande

På lördag välkomnar Textile Fashion Center till öppet hus

Lördag 24 september kl 10.00-16.00 bjuds allmänheten in till en särskild dag i Textile Fashion Center – Borås knutpunkt i ”Sveriges textila huvudstad”. Besökarna får bland annat möjlighet att komma ”bakom kulisserna” till unika labbmiljöer och Textilmuseets samlingar. Dessutom blir det utställningar, guidade visningar, scensamtal med forskare och experter inom textil och mode och mycket mer. Hållbarhet är den ”röda tråden”.

Vi började med att öppna centret under en liknande dag under förra årets 400-årsjubileum för Borås. Det blev så uppskattat att vi nu gör det igen, säger Git Guldare, Centrumledare. Vi vet att många är nyfikna på centrets innehåll och vi visar gärna och med stolthet upp exempel på allt det som görs och uträttas här.

Centret innehåller många verksamheter inom textil och mode. De verkar inom utbildning och lärande, forskning, innovation och affärsutveckling, kultur och upplevelser. Det är också en populär samlings- och mötesplats för allt från möten och workshops till konferenser med inriktning på textil och mode.

- Textile Fashion Center är inte bara en lokal och nationell aktör, vi är även uppmärksammade internationellt bland annat genom Textilhögskolan och Science Park Borås, säger Git Guldare.

Borås INK är ett annat exempel på en framträdande verksamhet.

- Vi erbjuder bland annat i samarbete med tre andra specialinriktade inkubatorer stöd till innovativa start-up-företag inom textil och mode. Det har skapat intresse och kunder bland entreprenörer från hela Sverige, säger Stefan Dinér, VD Borås INK.

Nedan ett urval från innehållet i Textile Fashion Center Day: 

  • Information om alla utbildningar inom textil och mode i Textile Fashion Center. Allt från grundläggande sömnad till design, produktion och forskning.
  • Guidade visningar i Textilhögskolans unika labbmiljöer.
  • Se, hör och känn på spännande produkter och forskningsresultat i Smart Textiles Showroom.
  • Invigning av utställning med textilkonstnären Maja Michaelsdotter på Textilmuseet.
  • Försäljning med hållbarhetsinriktning av både tyg och kläder.

Läs hela programmet här

Kontaktpersoner
Git Guldare, Centrumledare, Textile Fashion Center
0707-76 13 09
git@textilefashioncenter.se

Stefan Dinér, VD, Borås INK
0706-01 76 18
stefan.diner@boras-ink.se

 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare