2022-08-15 06:00Pressmeddelande

På fredag kommer Antikrundan till Textile Fashion Center

Fredagen den 19 augusti spelas de två första programmen av nästa säsong av Antikrundan in i Borås. SVT har valt att spela in det mycket populära tv-programmet vid och i Textile Fashion Center.

”Det är med värme och stolthet Textile Fashion Center välkomnar alla experter, SVT-teamet och inte minst besökarna som kommer med sina skatter”, säger Git Guldare, Centrumledare Textile Fashion Center.

En förhoppning är att det ska dyka upp ett och annat textilt ”guldkorn”.

”Det skulle vara mycket roligt med tanke på att inspelningen äger rum i ”hjärtat” av Sveriges textila huvudstad”, säger Git Guldare.  

På fredag 19 augusti är alla besökare välkomna till centrats innergård vid Skaraborgsvägen 3. Inspelningen startar kl 10.00 och avslutas kl 18.00.

Planerar du att komma till Antikrundan i Textile Fashion Center?
Alla besökare rekommenderas att anmäla sig i förväg men det går också bra med spontanbesök. På boras.com/antikrundan hittar du anmälan och annan information inför dagen.

Om Antikrundan:
Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör i ett samarbete med BBC. Experterna kom från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Året därpå var det enbart svenska experter som värderade föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och nuvarande Anne Lundberg. Antikrundan är ett av SVT:s absolut populäraste program och lockar storpublik varje säsong både i SVT1 och SVT Play.

Nästa säsong av Antikrundan sänds 2023. Det blir två heltimmesprogram från varje ort. Borås är först.

Kontaktperson
Git Guldare, Centrumledare, Textile Fashion Center
git@textilefashioncenter.se
0707-76 13 09


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare