2016-04-11 10:44Pressmeddelande

Nordisk Designskolas examensvisning - ett "måste ses" under Open Textile Fashion Center

Ett riktigt guldkorn under Open Textile Fashion Center är Nordisk Designskolas modevisning. Inspiration har varit temat och inspiration kommer vi bjudas på lördagen 16 april när examenskollektionerna för första gången rullas ut.

Nordisk Designskola är ett affärsområde inom PROTEKO som utbildar designers i nära samarbete med textil- och modebranschen. För att bli en mångfacetterad medarbetare på designavdelning är krävs det mycket som krävs. En designer ska kunna förstå varumärkets vision och målgrupp. Det handlar om prissegment, sortimentstrategier, distribution och material samt vad inspirationen för kollektionen är, relevanta trender och vilken känsla man vill förmedla. Och i allt detta ska en designer hitta sin inspiration och sätta sin prägel.

I projektet Med Nya Ögon har Nordisk Designskolas studenter hämtat inspiration från Borås och Åre (där sportdesignstudenterna spenderat hösten 2015). Det har handlat om att se sin omgivning och hitta metoder för att ge sig själva som kreatörer inspiration. Med Nya Ögon har sedan utvecklats till ett kollektionsarbete för de studenter som önskat lägga denna del som plus till examensarbetet.

Under lördagen 16 april visas vid två tillfällen kollektionerna i en modevisning som speglar en futuristisk känsla där material med raka linjer mixas med mjuka former. Borås denimproduktion har stått till grund, liksom farmors textila arv och kunskaper som här ges nytt liv och en modern tappning.

Studenternas designsamarbeten och individuella portfolion visas upp i samband med modevisningen.

För mer information vänligen kontakta Minna Engström Heino minna@nordiskdesignskola.se 0705 13 06 75


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske