2015-02-25 11:45Pressmeddelande

Nordisk Designskola visar upp projekt med Jessy Heuvelink på Textile Fashion Center

Nordisk Designskolas modestudenter i Stockholm har under handledning av J Lindebergs chefsdesigner Jessy Heuvelink jobbat med ett inspirerande designprojekt hösten 2014. Studenterna fick den kreativa och utmanande uppgiften att designa en kommersiellt gångbar outfit och utifrån den utveckla och skapa en avantgarde-kreation helt i papper.

"Det har varit en extremt kreativ process där syftet har varit att fokusera på form och siluett innan man skapar i tyg" säger Minna Engström Heino, rektor på Nordisk Designskola

Studenterna som jobbat med projektet går sista året på sin utbildning. Kreationerna har visats under Modeveckan i Stockholm och nu ställs de ut i Textile Fashion Center med start onsdag 25 februari.

Söndag 8 mars kl 13 presenterar Amanda Borgfors, student vid Nordisk Designskola projektet Paper Haute Couture vid utställningen strax innanför huvudentrén till Textile Fashion Center.

För mer information kontakta Minna Engström Heino,
Nordisk Designskola, 0705-13 06 75


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.