2021-02-24 08:00Pressmeddelande

Många privatpersoner vill utveckla sin hållbarhet!

I kväll, onsdag den 24 februari 2021, kommer ett stort antal anmälda att få lyssna till Intendent Viktoria Holmqvist från Textilmuset som ska berätta om hur man som konsument och användare av textil kan föregå med gott exempel inom hållbarhet. Viktoria arbetar dagligen med textila samlingen på Textilmuseet och har döpt föreläsningen till "Låt historiens arv inspirera dig". 

Viktoria Holmqvist berättar:
"Vi har mycket att lära idag av hur man gjorde förr. Jag kommer bland annat att visa exempel från våra samlingar men också ge tips om var man kan hitta mer inspiration och kunskap efter föreläsningen, både på nätet och i böcker."

"Antalet anmälda till vår premiärföreläsning är långt över förväntan, säger Git Guldare, centrumledare. Det är tydligt att både temat hållbarhet och Textilmuseets ämne lockat.
Vi ser fram emot att välkomna deltagarna till direktsändningen från museets lokaler."


Textile Fashion Center arrangerar som en del av Borås 400-årsjubileum kostnadsfria föreläsningar om hållbarhet. Vi vill med fakta, exempel, frågeställningar, idéer och i samtal med dig som är invånare i Borås prata om detta spännande och viktiga ämne som går som en röd tråd genom centret.

Det arrangeras 8 föreläsningskvällar under 2021 för dig som är nyfiken, intresserad, entusiastisk och kunskapstörstande eller helt enkelt bara vill veta mer.

De flesta föreläsningarna har inriktning på textil, kläder och/eller mode men det finns också andra ämnen med koppling till verksamheter i centret.


För dig om inte hunnit anmäla dig kan istället klicka in på textilefashioncenter.se
kl. 17.30 för att hitta direktsändningen på första sidan. 

Information om hela föreläsningsserien hittar du här: textilefashioncenter.se


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske