2017-03-14 10:05Pressmeddelande

LINDEX LANSERAR UPCYCLAD KOLLEKTION TILLSAMMANS MED RE:TEXTILE

I mars 2017 släpps exklusivt upcyclade produkter som har designats och sytts om lokalt i Borås i samarbete med Re:textile. Re:textiles syfte är att skapa cirkulära flöden inom textilbranschen. Samarbetet med Lindex är ett viktigt steg för Re:textile mot en hållbar textilindustri. Kollektionen kommer kunna köpas i Nordstan Göteborg och Sergelgatan Stockholm, från den 16 mars 2017.

Projektet Re:textile har ambitionen att skapa strukturer för cirkulära flöden inom textilbranschen. Målet är minskad resursförbrukning genom nya designprocesser och affärsmöjligheter. Re:textile är finansierat av Västra Götalandsregionen samt Boråsregionen – Sjuhärads kommunalförbund och drivs i samverkan mellan Science Park Borås, Marketplace Borås samt flera organisationer, företag och entreprenörer i Västsverige.

Mer info om Lindex: Klicka här
Mer info om Re:textile: Klicka här


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske