2014-05-09 07:51Pressmeddelande

Lars Wallin deltar i invigningsceremonin för Textile Fashion Center

Fredagen den 23 maj invigs Textile Fashion Center på Simonsland. Nu är det klart att Lars Wallin kommer att delta vid invigningsceremonin som följs av en fullspäckad eftermiddag med öppnande av Textilmuseet, Skulpturbiennalen och Fashion Gallery.

”Borås har redan ett en stark position inom den textila branschen och därför är det extra roligt att Borås satsar på ett nytt textilt kluster. Det är viktigt att vi värnar om hantverk, kvalitet och hållbarhet. Jag är väldigt glad att jag får vara en del av detta”.

Invigningsceremonin kommer att ske på framsidan av Textile Fashion Center kl. 12:00 och gästas även av landshövding Lars Bäckström. Det bjuds på musik från Bohuslän Big Band och serveras tårta till besökarna.

Lars Wallin är en svensk modeskapare och couturedesigner av internationell klass som gjorde debut på den svenska moderscenen 1990 efter sin examen från Beckmans. Sedan dess har han fått ta emot många utmärkelser och priser, bland annat den prestigefulla ”Guldknappen” 1995. Lars Wallins kanske främsta kännetecken är hans genuina känsla för det glamourösa och exklusiva och en tidlös stil med attityd. Han har designat klänningar till bland annat Miss Universum- och Miss World tävlingarna, Nobelklänningar till prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria. Lars Wallin gör dessutom kläderna till Azerbaijans bidrag i årets Eurovision Song Contest. Lars Wallin är just nu aktuell med vandringsutställningen Fashion Stories som nästa år kommer till Borås för att ställas ut på Textilmuseet.

Klockan 20 börjar den stora utomhuskonserten på Textile Fashion Centers innergård med Daniel Adams Ray, Say Lou Lou och Naomi Pilgrim. Alla är varmt välkomna och det är fri entré.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.