2017-09-27 17:32Pressmeddelande

Internationella influencers är i Borås den 28 september.

null

Regeringens exportstrategi "Swedish design moves" syftar till att öka export av turismupplevelser, produkter och tjänster inom design. Visit Sweden äger uppdraget som genomförs under år 2016- 2019 och tillsammans med Västsvenska Turistrådet utsett Borås och Lidköping särskilda platser med fokus på design. 

Det innebär att en rad olika aktiviteter under uppdragstiden genomförs i Borås som till exempel denna bloggresa. Syftet är att "influencerna" skriver om Borås för att driva besök hit och skapa intresse hos deras följare. "Influencers" påverkan på deras följare i digitala kanaler som bloggar, instagram och facebook är långt mer värt än en annons i traditionell media. Därför är detta besök en speciell angelägenhet och ett exempel på hur marknadsföring kan gå till.

Frida Ramstedt som startat trendenser.se, en inredningsblogg med drygt 130 000 följare är med på resan som värd för sina utländska bloggkollegor. Bloggarna kommer från Storbritannien, Tyskland, Sverige, Norge och Frankrike.

I Borås besöker gruppen Textile Fashion Centers olika verksamheter som Textilmuseet, Smart Textiles Showroom och Textilhögskolan. Bloggarna får även chans att bli inspirerad av formgivaren Lovisa Norrsell som studerar masterprogrammet textildesign. På Pumphuset kommer lunch serveras med lokal och närproducerad mat och som avslutning för besöket kommer gruppen få se de nya muralmålningarna från senaste versionen av Street Art-festivalen No limit runtomkring i centrala Borås.

"Givning Textile Forms" av Lovisa Norrsell. (fotograf Suss Wilén)

Samarbetsorganisationer "Swedish design moves": Svensk Form, Sveriges arkitekter, Sveriges Trä och möbelföretag, Association of Swedish Fashion Brands, Regionala turistorganisationer.

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. 

Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering.
De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant.

Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning.

Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen. 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering. De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant. Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning. Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare