2016-04-14 09:59Pressmeddelande

Imorgon går startskottet för Open Textile Fashion Center

Imorgon går startskottet för Open Textile Fashion Center Fredag 15 april går startskottet för Open Textile Fashion Center. Hos PROTEKO och Nordisk Designskola är det öppet hus som börjar 13.00 med trendrapport från tygmässan i Paris och avslutas med föredrag av Marcus Bergman, hållbarhetsansvarig på Gina Tricot kl 15.00. Fashion Gallery håller extraöppet och även i entréhallen går det hittade spännande design från nya varumärken i Stilkvarterets pop-up. 17.00 möter du Neil Harbisson, konstnär och världens första cyborg, på en öppen föreläsning där han berättar om hur han med hjälp av en antenn implanterad i huvudet kan höra färger trots att han hela sitt liv varit färgblind om sitt konstnärsskap och om relationen mellan människa och teknik.

Som vanligt går det bra att besöka Textilmuseet med bl.a den nyöppnade utställningen Textil Kraft som berättar om textilindustrins spännande utveckling och globala betydelse samt tillfälliga utställningen Stilmedveten som handlar om hållbar textilkonsumtion. Ät och drick gott i café, vinbar, restaurang och i Pumphuset där det dessutom är Open Stage under kvällen. Även lördag och söndag bjuder på ett fullspäckat program. Det blir tillfälle att bekanta sig med projektet bakom Artist Textiles – Picasso till Warhol med okända textilmönster från världskända konstnärer. På matmarknaden kan den som vågar prova på nya smaker från världen över, som ashag – en liten pirog från Afghanistan eller cashitos – en klassisk efterrätt i Bolivia. Dessutom bjuds det på folkdans och traditionella kläder.

Kläder blir det mer av Nordisk Designskola rullar ut sin examensvisning med tema inspiration. I utställningen Open Wardrobe öppnar boråsaren Sylvia Danielsson upp sin egendesignade garderob från tiden som textilstuderande på 70-80-talet och tar oss med på en textil tillbakablick. Helgen bjuder även på premiär av The Company’s shoppinglunch, söndagsbrunch och Smakresan – ”fun dining” med Sjuhäradsmenyn, komponerad av välrenommerade kocken Johan Engström. Hela helgens program finns på textilefashioncenter.se/open.

För mer information, vänligen kontakta

Matilda Simon Ekström

MARKNADSKOORDINATOR, BSTF AB matilda@textilefashioncenter.se 0723 86 94 91


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske