2016-05-02 09:15Pressmeddelande

Hållbar Students pop-up i samarbete med Myrorna ska inspirera till ett mer hållbart tänk

Måndag 2 maj byggs pop-up butik bredvid receptionen i Textile Fashion Center. Det som kommer synas i skyltfönstret, och även finnas till försäljning vid ett antal tillfällen under två veckor framöver, är särkilt utvalda second hand plagg från Myrorna. Bakom initiativet står studentföreningen Hållbar Student.

- Vi vill inspirera, ge tips, lära och uppmuntra studenter till att tänka mer hållbart. Föreningen samarbetar även mycket med Studentkåren i Borås och med Borås Stad för att göra studenternas röst hörd i hållbarhetsfrågor, säger Hedvig Kahlin från Hållbar Student.

Det var även Hedvig som kom upp med idén till pop-up butiken. Till vardags läser hon till textilekonom på Textilhögskolan, men hon har under många år jobbat extra på Myrorna.
-Det började med en idé om en klädbytardag för studenter som snabbt växte till något mycket större; en pop-up butik i Textile Fashion Center under två veckors tid. Intresset har varit stort vilket är jätteroligt!

Premiärdagen för pop-up butiken bjuder dessutom på en lunchföreläsning med Emma Enebog, hållbarhetschef på Myrorna som kommer prata om Myrorna ur ett cirkulärt perspektiv.

Butiken håller öppet 2-4 maj & 11-13 maj kl 12-16.

För mer information, vänligen kontakta Hedvig Kahlin, Hållbar Student hedvig.k@hotmail.com 0769 49 11 23


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske