2020-03-03 15:30Pressmeddelande

Gianni Versace Retrospective förlängs!

Utställningen om Gianni Versace på Textilmuseet förlängs till och med 16 augusti 2020.

Från Textilmuseets pressmeddelande:
"Textilmuseet kan idag bekräfta att succé-utställningen om Gianni Versace blir förlängd. Utställningen som från början skulle ha stängt efter påsk visas nu istället över hela våren och sommaren. Det nya slutdatumet för utställningen blir den 16 augusti. ”Det är en fantastisk möjlighet” säger museichef Ulrika Kullenberg.

”Vi fick tursamt nog möjlighet att förlänga utställningen här hos oss, eftersom plaggen först under hösten kommer visas i en ny Versace-utställning i Europa. Det här är en färgstark utställning som tilltalar både den yngre och den äldre publiken och vi har ständigt återkommande besökare. På så vis känns det väldigt roligt att utställningen får vara kvar över semesterperioden och att vi därmed kan tillgängliggöra den för fler” säger museichef Ulrika Kullenberg

Gianni Versaces (1946-1997) design kännetecknas av blandningen mellan mode och konst, antikt och modernt, manligt och kvinnligt. Under 1980- och 90-talen blev han en av världens mest betydelsefulla modedesigner. Gianni Versace Retrospective visar ett 70-tal utvalda outfits för både dam och herr från Gianni Versaces glansdagar mellan 1984-1997 som lånats in från några av världens främsta samlare av hans design. Huvudsamlaren är Antonio Caravano från Italien.
Utställningen har tidigare visats i Kronprinspalatset i Berlin där den arrangerades av Versace-entusiasten Karl Von Der Ahé som även kurerat utställningen i Borås i samverkan med Textilmuseet.

Gianni Versace Retrospective öppnade den 30 november 2019 och visas till och med 16 augusti 2020 på Textilmuseet."


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske