2017-10-18 11:30Pressmeddelande

Fashion and Inspiration SS19- Seminarium på Textile Fashion Center

null

Swedish Fashion Council bjuder in till seminarium på Textile Fashion Center under rubriken Fashion and Inspiration S/S 19.

Seminariet bygger på Swedish Fashion Councils omvärldsanalys som tagits fram av deras globala researchteam som är ledande inom den svenska designbranschen. I seminarierna lyfts säsongens viktigaste tendenser, material, färger, nyckelplagg och siluetter. En presentation om hur nya affärsmodeller, hållbarhetsaspekter och innovationer samt konsument- och konsumtionsbeteenden påverkar modescenen. Materialet är indelat i tre övergripande teman som tillsammans definierar säsongen vår och sommar 2019.

Materialet presenteras av Elin Frendberg- CEO, Pauline Ström Gunnér- Head of Sustainable och Erica Blomberg- Head of Marketing på Swedish Fashion Council. 

För anmälan och pris: http://www.swedishfashioncouncil.se/seminarier/ (sista anmälan den 10 nov 2017)

Swedish Fashion Council är ett oberoende branschägt forum med målet att följa modets utveckling och främja, stärka, stötta, inspirera och utveckla modeföretag att bli konkurrenskraftiga. Swedish Fashion Council erbjuder idag ”Fashion Intelligence” – affärsrelevant omvärldsanalys för mode- och inredningsbranschen. Teamet består av ett internationellt nätverk av designer, trendanalytiker, modevetare och journalister som tillsammans skapar skarpa analyser av modetrender och livsstilsutveckling.


Övrigt info: 

Ansökan är just nu öppen till Swedish Fashion Councils tävling "Swedish Fashion Talents 2018". Mer info? Klicka här. Sista anmälningsdag den 20 oktober.

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. 

Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering.
De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant.

Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning.

Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen. 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering. De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant. Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning. Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare