2017-11-28 08:30Pressmeddelande

​Extraöppet med Á la London och en nyklädd strumpgran!

null

Extraöppet med Á la London och en nyklädd strumpgran!

Textile Fashion Centers tradition med en klädd temagran i foajén grundar sig i samarbete med någon textilföretagare i Sjuhärad. Företaget Seger har skänkt gröna strumpor som i år klär granen. Tidigare år har granen klätts upp av slipsar från Eton och underkläder från Miss Mary.

Seger firar 70 år och de väljer att lyfta sitt firande med strävan att sticka grönare strumpor. I ett pressmeddelande från juni 2017 berättar VD Per Segerqvist att i samband med att företaget fyller 70 år 2017, kommer Seger helt och hållet gå över till att använda energi från vindkraftverk i produktionen, vilket är ett steg närmare en helt grön produktion på fabriken i Röshult. 

Den 2 december är granen klar för allmän beskådan. 

Dessutom är lördagen den 2 december full av aktivitet på Textile Fashion Center. I Marketplace Arena håller designmarknaden À la London till och där erbjuds en unik marknad med nyskapande och unik design inom mode, konst och inredning.

Alla verksamheter håller öppet fram till kl. 17 och det finns olika ställen att äta, fika och shoppa på. Textilmuseet har fri entré under dagen och här kan man delta på en drop-in workshop med designtema i samarbete med Medborgarskolan och Folkuniversitetet.

Dagens händelser och öppettider följer nedan:

À la London (designmarknad), kl. 11-17, 30 kr inträde på Marketplace Arena. Mer info: klicka här.

Textilmuseet, öppet kl. 11-17. Fri entré. Drop-in workshop med designtema i samarbete med Medborgarskolan.

The Food Company, öppet kl. 11-14 och serverar följande: Bricklunch, långkok & vegetariska alternativ 109kr/p. Shoppinglunch 189kr/p: Grillad ryggbiff serveras med en grönkålssallad, kastanjepuré och rökt choroncremé samt potatisfondant.

The Wine & Coffee Company, öppet kl. 8-17. Laddar med mackor, sallader och hembakade godsaker.

Fashion Gallery, öppet kl 10-17.

Textile Fashion Centers årliga temajulgran står färdig med strumpor från Seger vid huvudentrén.

Guidad tur: Familjeguidning bland ljussatt konst runt i Borås. Startar på Textile Fashion Center. Säkra din plats genom att köpa biljett här eller köp biljett i informationsdisken (i mån av plats).

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. 

Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering.
De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant.

Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning.

Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen. 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering. De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant. Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning. Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare