2015-12-02 11:11Pressmeddelande

Entreprenören och bloggaren Johanna Engberg från Borås bjuder in till utförsäljning på ”hemmaplan”

Torsdag 3 december kl 12 öppnas dörrarna till Johanna Engbergs utförsäljning i Fashion Gallery i Textile Fashion Center med barn- och damkläder från egna butiken ByEngberg.

Johanna växte upp i Borås med drömmen om att äga en av Sveriges största klädbutiker. Efter gymnasiet flyttade Johanna snart till Göteborg för att jobba inom modebranschen. Johanna skulle arbeta på tre ledande företag inom branschen – i butik och som säljare mot butik – för att sedan stata eget. Efter ett jobberbjudande på NK Herr Trend flyttade Johanna till Stockholm där hon även skaffade sig erfarenhet som säljare för Carin Wester och Bruuns Bazaar. 2009 fick Johanna dottern Olivia och intresset för barnkläder växte. Nu driver hon sedan några år tillbaka butiken byengberg.com och By Engberg Store i Stockholm. Johanna kan numera titulera sig barnmodeexpert, har flertalet celebra kunder och sin egen sida på plazakvinna.com där hon bloggar om barnmode, livet som mamma och karriären.

- Många tyckte jag var galen som startade eget med en liten dotter men som egenföretagare kan jag ju ta med mig barnen till jobbet och nu som nybliven mamma är tiden jag lägger på arbete den tid jag annars skulle lagt på att fika med andra mammor. Jag gillar utmaningar och har jag satt ett mål vill jag uppnå det. Jag skulle ha en egen butik innan jag fyllde 30 och det blev verklighet vid 29,5, berättar Johanna Engberg.

I år öppnade ByEngberg lager här i Borås. Då Johanna nyligen blivit mamma igen har det lagts lite på vänt men tanken är att Borås ska bli hem för webshopslagret för byengberg.com som snart nylanseras.

- Borås är ett mecka vad det gäller mode och e-handel, här finns de resurser som behövs. Jag har fortfarande starka band till Borås. Jag är född och uppvuxen här, mina föräldrar bor här, jag samarbetar med Almi i Borås och ser verkligen fram emot att skapa en ny och bra arbetsplats här.

Nu blir det för första gången en utförsäljning av kläder från tidigare säsonger i Borås när ByEngberg gästar Fashion Gallery i samband med helgens julmarknad. Där kommer det finnas möjlighet att fynda både dammen framför allt barnkläder från över 30 olika varumärken och även byta ett ord med Johanna själv.

- Jag har fått så mycket fin respons från mina följare i Borås med närområde och ser verkligen fram emot torsdag!

För mer information, vänligen kontakta Johanna Engberg,
johanna@byengberg.com, 0725 38 84 44


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.