2022-10-18 05:30Pressmeddelande

Borås Textile Week blir fullt av inspiration och innovation

Det är en vecka kvar till Borås Textile Week i Textile Fashion Center i Borås.
Den 25-27 oktober erbjuds många aktiviteter, föreläsningar, nätverksmöjligheter, seminarier, workshops med mera för textil- och modebranschen. Arrangemanget är ett samarbete mellan organisationer i Textile Fashion Center och näringslivet.

- Att delta på Borås Textile Week är en investering. Vi erbjuder nätverkande, kompetensutveckling och affärsnytta med ledorden innovation och inspiration, säger Jonas Wollin, styrelseordförande för Marketplace Borås som projektleder de välfyllda dagarna.

I programmet ingår många ämnen. Några exempel:
- Textile Talks - korta intervjuer på huvudscenen med experter och forskare
- Metaverse – vad är det? Handelslabbet, Högskolan i Borås
- Går det att kombinera lönsamhet och cirkularitet? Föreläsning
- Social Innovation och Social Hållbarhet. Seminarium
- Re:make Workshop med Gina Tricot
- Seminariet Next Textile med utdelning av priset Fabric of Life Award
- Visning av föremål från Textilmuseets stora arkiv
- Hur kan brands nå sin fulla potential i sin egen e-handel? Föreläsning
- En högautomatiserad mikrofabrik. Visning Science Park Borås

- Det är självklart för Gina Tricot att medverka i programmet, säger Emma Garrote, Global Production & Sustainability Manager. Dels är det viktigt för oss att bygga relationer med studenterna som vi samarbetar med i vår workshop - de är våra ”framtida medarbetare”. Dels vill vi utmana oss själva inom cirkulära affärsmodeller. Därför är det väldigt roligt från två perspektiv att vara med.

Paul Frankenius, känd näringslivsprofil, entreprenör, investerare, filantrop och initiativtagaren till Fabric of Life Award som i år delas ut för andra gången.

- Borås Textile Week och seminariet Next Textile är ett utmärkt tillfälle att dela ut priset. Det är ett internationellt pris som hyllar Borås textila arv genom att uppmärksamma extraordinära prestationer inom textildesign, innovation och hållbarhet som tjänar som inspiration för textilindustrins globala gemenskap. Jag är mycket glad att göra detta i samarbete med Textilhögskolan på Högskolan i Borås och med stöd av Marketplace Borås.

Se medverkande och innehållet här: https://borastextileweek.se

Not. Det första Fabric of Life Award tilldelades couturedesignern Louise Xin som endast hyr ut sina plagg gjorda i så "återanvända tyger som möjligt".


Kontaktperson
Pierre Rosengren, VD
TEX! by Marketplace Borås
0723-31 16 50
pierre@marketplaceboras.se

 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.