2020-07-01 12:56Pressmeddelande

Borås INK klassas som excellent och får ökad finansiering

Borås INK, inkubatorn i Borås, är en viktig del av innovationsverksamheten i Textile Fashion Center. De ger konkret hjälp till entreprenörer och nystartade, lovande företag. Bolaget har på kort tid fått två starka erkännanden från innovationsmyndigheten Vinnova respektive Västra Götlandsregionen.

Vinnova har meddelat att Borås INK behåller sin klassning som excellent samtidigt som finansieringen till verksamheten ökas radikalt.

Västra Götalandsregionen satsar på Borås INK med syftet att stärka förutsättningar för entreprenörer inom Textil & Mode.

Förutsättningarna för startupbolag i Sjuhäradsbygden och specifikt för textil- och modeföretag i hela Sverige har därmed förbättrats.

Läs mer om
Vinnovas utmärkelse och finansiering till Borås INK här
Västra Götalandsregionens satsning här
Borås Ink genom att klicka här


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske