2020-04-02 12:44Pressmeddelande

Borås är Årets studentstad 2020/2021

Eftersom Textilhögskolan är en stor del av Textile Fashion Center jublas det denna dag, stort grattis till Högskolan i Borås!

"Orädda för utmaningar, utveckling i fokus och stolthet över studenterna". Därför utnämner Sveriges förenade studentkårer (SFS) Borås till Årets studentstad 2020/2021.

Utmärkelsen skulle ha tillkännagivits vid en presskonferens under torsdagen. Denna ställdes in då Folkhälsomyndigheten under onsdagen ytterligare skärpte rekommendationerna, med anledning av coronaviruset, att minska sociala sammanhang.

Istället planeras firandet av utmärkelsen i samband med introduktionen inför höstterminen. Då invigs Årets studentstad Borås av de olika parterna som får priset; Borås Stad, Studentkåren i Borås, Högskolan i Borås samt Borås Näringsliv, tillsammans med SFS.

Matilda Strömberg, ordförande för SFS, berättar varför Borås får utmärkelsen:

– Det som stack ut när juryn gjorde ett platsbesök i Borås är samarbetet i Studentstad Borås och hur det förbättrat tillvaron för studenterna. Studenternas röst hörsammas, dels i arbetet att utveckla utbildningen, men också i arbetet att utveckla Borås som stad. Även näringslivet måste nämnas som en viktig part som förbättrar vardagen och framtiden för dem som studerar här, säger hon.

Läs mer här: https://www.hb.se/Om-hogskolan/Aktuellt/Nyhetsarkiv/2020/April/Boras-ar-Arets-studentstad-/?fbclid=IwAR18zpziXquz27cBHGGWe7HnyANAQVentMe8A4zufPEJ8fUz8oiMhpOtUVk


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt