2020-04-29 12:48Pressmeddelande

Body Beautiful - Diversity on the Catwalk förlängs på Textilmuseet

Textilmuseet kan idag meddela att utställningen Body Beautiful – Diversity on the Catwalk förlängs till och med 9 augusti. ”I en tid då vi uppmanas att stanna hemma känns det bra att vi kan förlänga utställningen och hoppas på att publiken kan uppleva utställningen i sommar” säger Ulrika Kullenberg, museichef.

Body Beautiful – Diversity on the Catwalk är en internationell utställning från National Museums Scotland. Utställningen berättar om en modebransch i förändring, där gamla normer och snäva kroppsideal nu utvecklas mot en större medvetenhet om mångfald och olikheter.

Utställningen är uppbyggd kring fem teman: storlek, kön, ålder, funktionsvariation och etnicitet. Förutom plagg från kända designers som Max Mara, Dries Van Noten, Vivienne Westwood och Jean-Paul Gaultier visas modemagasin, klipp från modevisningar, bilder av den legendariske modefotografen Chris Moore, samt filmade intervjuer. Designer, influencers, modeller, stylister, fotografer och redaktörer delar alla med sig av sina erfarenheter av modebranschens förändring mot ett mer inkluderande förhållningssätt.

Läs mer här 

Bildtext:
Body Beautiful - Diversity on the Catwalk på Textilmuseet. Tema: Storlek
Foto: Jan Berg


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt