2019-12-11 13:11Pressmeddelande

Birgitta Losman, Science Park Borås, särskild utredare för regeringen inom textilt avfall

Textiltillverkning har en stor miljöpåverkan, men rätt använt kan textilavfall vara en värdefull resurs i en cirkulär ekonomi. Flera aktörer inom textilbranschen är redan aktiva i miljöfrågan och senast 2023 ska alla EU-länder samla in textilavfall separat.

Regeringen har beslutat om en utredning avseende hur producenterna kan få ansvar för omhändertagandet av textilavfall. Birgitta Losman, Hållbarhetsstrateg på Science Park Borås i Textile Fashion Center, har utsetts till särskild utredare.

Läs mer:
På regeringen.se: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/12/nu-ska-ansvaret-for-textilavfallet-utredas/
På scienceparkboras.se: https://www.scienceparkboras.se/2019/12/10/birgitta-losman-far-uppdraget-att-utreda-producentansvaret-for-textil/


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt