2016-06-28 07:02Pressmeddelande

Avslutningsfest med utomhuskonsert och burleskshow när Borås Pride går i mål på Textile Fashion Center

Poesi, progg, hip hop och death metal mot orättvisor, för människors lika värde. Så avrundas Borås Pride 2016 på Textile Fashion Center. Direkt efter Prideparaden lördag 2 juli intar dj Katja, Mimie Märak, Lash, Strula med Siri och Zephyra scenen på Textile Fashion Centers innergård.

Från Stockholmsbandet Strula med Siri blir det lesbisk progg på svenska med texter där de tar stark ställning mot rasism, sexism och homofobi. Näst ut är systrarna Lash, hip hip duon från Hulta i Borås som förra året vann Aftonbladets tävling Nästa nivå och spelade in låten ”Två fingrar” ihop med svenska rapparen Silvana Imam. Texterna handlar om orättvisor och systrarna vill med sin musik ge röst åt de kvinnor som inte har samma möjlighet att uttrycka sig.

Utomhuskonserten avslutas med death metal bandet Zephyra. Med rötterna i trash och melodiös death metal laddar Zephyra nu inför två europaturnéer, en andra video och skrivsläpp i augusti med än djupare och tyngre ljud och Åsas fulländade stämma på sång. Innan dess kommer de till Borås för att fira målgången för Borås första Pridefestival.

- Det engagemang, driv och den positivism vi fått från alla artister är överväldigande, säger Therese Jacobzon, RSFL Borås. Dessa artister kommer kunna ge alla boråsare en upplevelse på olika plan och jag tillsammans med RFSL Borås styrelse är tacksamma över artisternas olika budskap som står i linje med våra värderingar. "Poesi, progg, hip hop och death metal motorättvisor, för människors lika värde", det är kärnan av vad vi vill uppnå med Borås Pride. Uppmärksamma med musik den kraft som ordet har, den kraftsom dessa artister har och som alla vi har tillsammans. På innergården bygger restaurang The Company upp festivalområde med mat och dryck och för de som vill fira vidare fortsätter kvällen i restaurangen med burleskshow signerad The Ravishing Byrds.

Under prideveckan är alla som vill vara en del av Borås Pride och paraden dessutom välkomna till Textilmuseets Prideverkstad för förberedelser. Tisdag-lördag kan man göra egna pins för att visa sitt stöd, tillverka sin prideflagga och sy samt dekorera sin paradoutfit.

För mer information vänligen kontakta Therese Jacobzon, verksamhetsledare, RSFL Borås info@boraspride.se


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske