2019-07-01 12:06Pressmeddelande

Ännu en spektakulär utställning till Textilmuseet i Textile Fashion Center

Vintern och våren 2019 slog Textilmuseet i Borås besöksrekord i Textile Fashion Center med den hyllade, internationella utställningen Balenciaga - Master of Couture. Nu kommer ännu en utställningen med en internationell modeskapare, inspiratör och förebild. Den 30 november invigs Gianne Versace Retrospective. Nyheten om utställningen fick omedelbart genomslag i media, bland annat TT, Svenska Dagbladet och BON liksom flera lokala medier.

Modedesignern Gianni Versace (1946-1997) var en sann pionjär som i slutet av 1900-talet utmanade modebranschen med sin gränsöverskridande design. Utställningen beskrivs av Textilmuseet som "en emotionell resa in Giannis värld och hans designfilosofi som påverkar modebilden än idag".Gianni Versaces kreativitet kände inga gränser utan han blandade friskt mode och konst, antikt och modernt, manligt och kvinnligt. Han kopplade samman mode med musik, fotografi och grafisk design och låg i bräschen för att transformera modevisningar och reklamkampanjer till popkulturella multikonstverk.
 
Läs mer genom att klicka här:
http://www.textilmuseet.se/utstallningar/kommande.4.1a969d8142eea09a2980001483.html
Utställningen presenteras i samverkan med Borås TME.
 
 
    Borås TME
 
 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt