2023-02-17 07:45Nyheter

Ung Svensk Form till Textile Fashion Center

Ebba Hedlund, med kandidatexamen i Modedesign på Textilhögskolan i Borås 2022, är en av utställarna i Ung Svensk Form 2023.Ebba Hedlund, med kandidatexamen i Modedesign på Textilhögskolan i Borås 2022, är en av utställarna i Ung Svensk Form 2023.

5 studenter från Textilhögskolan bland de 25 utställarna
Ung Svensk Form har just inlett sin årliga, uppmärksammade utställningsturné med nytänkande design och formgivning inom en rad områden. Textilmuseet i Textile Fashion Center i Borås är en av de fem platserna där den visas 2 september – 5 november 2023.

25 lovande designers och formgivare presenterar nytänkande, kreativa och inspirerande arbeten. 5 stycken, hela 20 procent av dem, har studerat på Textilhögskolan i centret!

Mia Bøgedal
Ebba Hedlund
Hedvig Ljungström
Matilda Envall
Sophie Jungkvist

Läs mer om Ung Svensk Form här.
Och här.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare