2023-03-08 10:19Nyheter

Semifinalist i världens mest prestigefulla designtävling

Foto Anders ModinFoto Anders Modin

Värdens mest prestigfulla designtävling, LVMH prize har i år Stina Randestad, modedesignern från Textilhögskolan och årets alumn vid Högskolan i Borås bland semifinalisterna.

Stina Randestad driver Designstudion STINARAND. Med det andra svenska varumärket någonsin är Stina en av 22 semifinalister som nyligen presenterade sina arbeten för juryn. Nu väntar vi på att få veta om hon blir en av 8 finalister.

Läs mer här bl a om Stinas arbete och hennes upplevelse av semifinalplatsen.

Finalisterna meddelas under mars.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt