2024-06-07 09:22Nyheter

Så firade Textile Fashion Center 10 år

Textile Fashion Centers fasadFoto: Anna Sigge

2014 invigdes Textile Fashion Center i ett område som tidigare hyste väveri, syfabrik och färgeri. Idag är det Sveriges internationella centrum för textil, mode och design. Den 30–31 maj firades 10 år av innovation och möten med både bakåt- och framåtblickar. 

Under två dagar myllrade centret av liv när över 200 gäster deltog i 10-årsfirandet. Programmet inkluderade allt från panelsamtal om framtiden och presentationer av unika samarbeten till internationella alumner från Textilhögskolan och en spektakulär modevisning av examensstudenter.  

Läs mer om firandet på textilefashioncenter.se/10ar


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt