2022-04-25 07:59Nyheter

Open call: Textila kollo/n

I sommar har du chansen att genomföra textila workshops hos oss på Textile Fashion Center i Borås. Vad skulle du vilja göra om du fick designa ett eget textil-kollo?

Vi söker dig mellan 13-25 år som vill vara med och planera + genomföra textila kollo/n den 13-17 juni. Det kan till exempel vara workshops i hållbart mode, remakes, hur använder man textilpennor, stick-lan eller djupdyk i design. Du bestämmer innehållet!

Anmäl ditt intresse och dina idéer redan nu till Karin Olsson Lindström, museipedagog på Textilmuseet.

Kontakt & frågor:
Karin Olsson Lindström Museipedagog
karin.olssonlindstrom@boras.se

Elin Åström
Konst- och slöjdkonsulent Kulturungdom
elin@kulturungdom.se

Detta initativ arrangeras av Kulturungdom och Textilmuseet i samarbete med Textile Fashion Center. 

Frida Stålhandske
Producent Textile Fashion Center
frida@textilefashioncenter.se


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.

Kontakt