2021-10-14 09:01Nyheter

Louise Xin vinner Fabric of Life Award

Utmärkelsen Fabric of Life Award är nyinstiftat och delades ut på den internationella Next Textile konferensen som gick av stapeln den 12 oktober på Textile Fashion Center.  Bakom priset står Boråsprofilen, investeraren och affärsmannen Paul Frankenius.
 "Jag ser fram emot att få ge tillbaka till en bransch som har betytt så mycket för mig och min förhoppning är att detta pris kan vara med och skapa skillnad framåt",  säger Paul Frankenius.

Det första Fabric of Life Award tilldelas designern Louise Xin, som med sina fantastiska couture kreationer av recyclade material, en egen rent-only affärsmodell samt ett stort mänskligt engagemang har en ambition att genom sitt arbete påverka och kämpa för såväl miljö som mänskliga rättigheter.

Vinnaren utsågs av en internationell och erfaren jury som består av Babba Rivera från Ceremonia, Linus Karlsson som har rollen Global Chief Creative på IKEA, den internationella trendgurun Haysun HahnHanna Wittrock som arbetar lokalt på Textilhögskolan Borås och Charles Ross från Royal College of Art London.

Se prisceremonin Fabric of Life Award: https://www.youtube.com/watch?v=gyNmVqriS5I

 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.