2023-03-08 07:21Nyheter

LINK - forum för nya och mogna bolag att mötas

Borås INK, Drivhuset och Nordiska Textilakademin i Textile Fashion Center deltar alla tre i ett nytt koncep som nu lanseras för företag i Sjuhärad. LINK är en chans för startups och näringsliv i regionen att träffas för att utveckla kunskap och nätverk.
 
Sedan ett par år tillbaka har Borås INK samarbetat med Västsvenska Handelskammaren i Borås och inte minst arbetat för att hitta forum för nya och mogna bolag att mötas och utvecklas tillsammans. Nu har arbetet mynnat ut i LINK som står för Learning, Inspiration, Network och Knowledge. Konceptet drivs tillsammans med Västsvenska Handelskammaren.

Syftet är att skapa en inspirerande miljö där utbyte av erfarenheter, utmaningar och nya kontaktytor möjliggör en positiv utveckling.

- Samverkan är nyckeln till att kunna möta den omställning vi alla står inför och allt från nystartade start-up-bolag till företag som varit verksamma i flera år erbjuds att delta i LINK, säger Stefan Dinér, VD Borås INK, inkubatorn i Borås och fortsätter:

- LINK är ett utmärkt tillfälle att utveckla sin kompetens, affär, nätverk och kanske nya allianser. Vi stärker utvecklingen och samarbetet i vårt regionala näringsliv mellan tidiga idéer och mogna bolag, säger Mats Ekman, projektledare för LINK.

Första träffen: 9:e mars
Ämne: Hållbarhet & Cirkularitet.
Totalt upplägg: Sex workshops arrangeras, varje gång med ett nytt tema. Bolagen kommer få lyssna till föreläsningar och workshoppa kring Digital Business, Omvärldsbevakning, Finansiering, Team & Ledarskap samt Sälj & Marknad. Vid varje tillfälle kommer stort fokus ligga på nätverkande och möten mellan bolag i olika skeden. 

Målsättningen är att öka medverkande entreprenörers förmåga att etablera och utveckla sin verksamhet för att kunna bli mer konkurrenskraftiga framåt.

Till mer information och anmälan.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt