2024-02-27 14:21Nyheter

Klänningen gör mannen kommer till Textilmuseet

Haute couture klänningar från utställningen Klännningen gör mannenFoto: Ea Czyz

I höst landar publiksuccén Klänningen gör mannen, haute couture – en ny era i Borås och Textilmuseet. En utställning som tar besökaren bakom kulisserna i dagens haute couture, en anrik modegenre under radikal förändring. 

Fredrik Robertsson är en av få män i världen som måttbeställer handsydda kreationer från haute couture-husen i Paris. I Kläninngen gör mannen visas ett femtiotal av hans spektakulära plagg från tongivare som Alexis Mabille, Balenciaga, Dolce & Gabbana Alta Moda, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Stéphane Rolland, Schiaparelli, Valentino, Viktor & Rolf och Vivienne Westwood, samt av experimentella kreatörer som Casey Curran, Richard Quinn och Robert Wun.

Utställningen och utställningskatalogen har producerats av Liljevalchs Konsthall och premiärvisades på Liljevalchs 13 oktober 2023 – 11 februari 2024. Utställningen tar plats på Textilmuseet 12 oktober 2024 – 24 augusti 2025. 

Läs hela nyheten via Textilmuseets nyhetsrum här


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt