2023-04-22 05:00Nyheter

Kelly Konings – vinnaren av H&M & ELLE Circular Fashion Award i samarbete med Textile Fashion Center

Kelly Konings - vinnaren av H&M & ELLE Circular Fashion Award.Kelly Konings - vinnaren av H&M & ELLE Circular Fashion Award.

Under gårdagens ELLE-gala i Stockholm stod Kelly Konings som vinnare av årets H&M & ELLE Circular Fashion Award. 

Det är för andra året i rad en student från Textilhögskolan vinner priset, som i år delas ut i samarbete med Textile Fashion Center. Kelly Konings tilldelas priset för sitt initiativ och masters-projekt vid namn ”New Textile Culture  - 3D weaving local solutions”. 

Priset skräddarsys genom flera verksamheter i centret, där Konings bland annat får ett års fri affärscoachning av Borås Ink. 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Alexandra Perez Liberg
Press- och marknadsansvarig
Alexandra Perez Liberg