2016-11-24 16:42Nyheter

Julkulor vs julkupor - granen är på plats i Textile Fashion Center

null

I Textile Fashion Center behöver man inte sopa barr under julgranen. För andra året i rad blir det nämligen en gran helt i textil. Produkterna kommer från underklädesspecialisten och Boråsföretaget Miss Mary.

"Eftersom vi på Miss Mary sitter här i Textile Fashion Center kändes det extra kul när vi fick frågan om vi ville klä årets julgran med våra produkter. Ganska snabbt kom vi på att vi ville samarbeta med studenterna på Textilhögskolan. De är mycket kreativa och har många bra idéer, så det var ett lätt beslut att be dem om hjälp med julgransprojektet" säger Johan Gente, Marketing Manager på Miss Mary. "Vi är fantastiskt nöjda med resultatet!"

Granen är designad och klädd av studenter som går sista året på Designteknikerprogrammet på Textilhögskolan. Medverkande studenter är Anna Haapalahti Stålnacke, Dajana Corkovic, Ellen Westin, Emelie Eriksson, Eva Reed, Isabell Fläde, Jenny Ekelund, Jessica Kjellberg, Katarina Johnson, Lilian Olsson och Paulina Nordström.

"Med ett urval av underkläder från Miss Mary har vi provat oss fram för att se hur vi på bästa sätt kan klä granen, både vad gäller färgkombinationer och hur plaggen ska hänga. Vi har fyllt BH-kupor med papper för att försöka få fram att det faktiskt är underkläder som granen är klädd med. På detta sätt har vi även skapat Julgranskulor."


Om Miss Mary

Miss Mary grundades 1959 här i Borås av Ingemar Rydström. Idag säljs företagets produkter av ledande postorder- och e-handelsföretag i hela EU och Nordamerika. Miss Mary driver dessutom egen e-handel på 10 olika språk i 14 länder och nya länder adderas kontinuerligt.

Alla produkter tillverkas i Miss Marys egen fabrik i Tallinn där även lager, distribution och försäljning finns. På kontoret här i Borås sker allt utvecklingsarbete, från design till provsömnad samt marknadsplanering och e-handel. 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en mötesplats i en kreativ miljö för människor, affärer, kulturer, studenter, kreatörer, nyfikna, unga och gamla. Ett kluster för att inspirera människor till att våga göra drömmar till verklighet. Grundidén bygger på att innovativa processer bäst sker i samspel mellan företag, akademi och samhälle. Här finns potential för nya affärer, företag, produkter och forskningsresultat men också för ytterligare kvalitativ utbildning och samarbete mellan kultur och utbildning genom samlokalisering. De verksamheterna som verkar i Textile Fashion Center utgör en enorm kunskapsbank med allt ifrån expertkompetens till utbildningar och forskning i framkant. Textile Fashion Center är en plats för modevisningar, kulturarrangemang, affärsutveckling, utställningar, event, möten, middagar samt utbildning. Tre parter bildar basen för klustret; Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlande näringslivet i Boråsregionen.


Kontakt

Git Guldare
Samordnare
Git Guldare