2022-05-23 19:25Nyheter

Invigning av Nordiska Textilakademins Textila Testcenter

Den 19 maj invigde Nordiska Textilakademin sitt Textila Testcenter i hjärtat av Textile Fashion Center i Borås. I Testcentret kommer de att använda TEKO & IF Metalls branschvalideringssystem för att kartlägga och validera kompetenser som efterfrågas av dagens och morgondagens textilindustri.

Under invigningen hölls tal av representanter från de aktörer som gjort Testcentret möjligt. Bandet klipptes av Sara Andersson, ordförande i stiftelsen Proteko. 

Alla parter uttryckte vikten av denna historiska händelse och den goda samverkan som finns mellan alla inblandade och som lett fram till något så konkret som ett första Textilt Testcenter.

”Textilbranschen står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjningen. Med hjälp av den kartläggning och validering av textila kunskaper som Testcentret erbjuder hjälper vi individer och företag hitta varandra. Jag tycker att centret är ett resultat av när samverkan är som bäst”, säger Lenita Oderfält, project director på Nordiska Textilakademin.

Kvällen avslutades med mingel och en uppskattad föreläsning av Anders Kärrman, som berättade vad han tycker är tio i topp av textila innovationer.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt