2024-03-18 16:50Nyheter

Insamling: virkade vita dukar till konstverk av NeSpoon

Ett konstverk av spetsdukar

Konstnären NeSpoon arbetar på gränsen mellan urban konst, måleri och traditionell keramik. Spetsmönster är en återkommande källa för inspiration som hon gestaltar i sina muralmålningar men även i konstinstallationer, där hon använder sig av spetsduken mer som objekt. Nu arbetar hon med att ta fram ett konstverk till Borås i samband med Borås Art Biennial 2024! 

Till konstverket behöver NeSpoon vita virkade dukar. Har du någon du vill skänka? Lämna in dina dukar i Textile Fashion Center, entréplan. Sista inlämningsdatum: 2 maj 2024.

Tänk på att:

  • Duken du skänker kommer att användas i konstverket, du får därmed inte tillbaka duken.
  • Duken ska (till största delen) vara vit och kan vara virkad eller i spets
  • Konstnären vill ha så många dukar som möjligt, gärna från Borås, för kopplingen till lokal kultur och tradition.
  • Sista inlämningsdag är 2 maj 2024

Biennalen tema rör sig runt relationen till tid, rum och plats och därmed utforskas kopplingen till omgivning, miljö och landskap. NeSpoon kommer arbeta med en konstinstallation ihopsatt av de insamlade spetsdukarna men kommer även använda sig av dukarnas mönster till att gestalta en muralmålning i stan.

Läs mer om Borås Art Biennal på boraskonstmuseum.se


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.