2022-02-15 07:55Nyheter

Initiativet NEST – New Entrepreneurship for a Sustainable Textile industry vill skapa förändring

Vill du utmana en hel industri med din idé? Nu startar ett innovativt race för en hållbar textil- och modeindustri. Och vi söker dig som antar den utmaningen.

Ansök till NEST på https://www.nestsweden.se/ansokan

NEST är en kostnadsfri accelerationsprocess, som en katapult som hjälper startups att komma framåt och lyfta till nästa nivå. Som antagen till NEST kommer ditt bolag att delta vid boot camps och utvecklas med likasinnade. Få stöd med affärsutveckling och finansiering. Och chans att vinna stipendium från TEKO. Så att just du kan lyckas.

NEST är grundat av inkubatorerna Borås INK, eXpression Umeå, Sting och xPlot för att tillsammans ställa om textil- och modeindustrin. Ett nationellt initiativ som genom geografisk spridning, branschöverskridande nätverk och olika specialistkompetens på bästa sätt stötta dig som har en idé som kan bidra till den omställningen.

Mer info; https://boras-ink.se/nytt-initiativ-for-att-stalla-om-textil-och-modeindustrin-med-innovativa-losningar-for-en-hallbar-framtid/

#nestsweden #startup #accelerationsprocess #katapult #textilindustri #modeindustri #textil #innovation #hållbar #affärsidé #affärsutveckling #finansiering #antautmaningen


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt