2019-05-08 11:38Nyheter

FashionDAYS i Textile Fashion Center 17-18 maj 2019 ”En modefest för alla!”

Den 17-18 maj öppnar Textile Fashion Center i Borås dörrarna för årets FashionDAYS. Under två vårdagar vill huvudarrangören TEX! by Marketplace Borås inspirera, ge kunskap och visa möjligheter inom mode och textil – från dåtid via nutid och in i framtiden.

– FashionDAYS är en modefest för alla, säger Katarina Oscar, projektledare. Vi vill visa nyheter och trender men också lyfta fram miljömässighet och hållbarhet genom att visa besökarna möjligheten med att vårda, bevara och förnya sina kläder.

Fredag den 17 maj börjar med Drivhusets frukostseminarium Fashion Breakfast med föredrag av två nystartade modevarumärken. Dagen fortsätter bland annat med att Felicia Reuterswärd, hållbarhetsansvarig på H&M, berättar om deras långsiktiga miljöarbete och initiativ Take Care och att man med designers från Gina Tricot får hjälp att uppdatera plagg ur sin garderob.

Under lördagen den 18 maj ökar antalet aktiviteter. Då blir det till exempel modevisningar, en föreläsning av Filippa Skog om grunderna i KonMari-metoden, klädswopping och en kläd- och designmarknad.

– Vi fyller Textile Fashion Center med något för de flesta de här dagarna och hoppas på mycket folk som får ta del av design, färg och form, säger Katarina Oscar.

– Gina Tricot är väldigt glada att få möjligheten att delta i FashionDAYS 2019. Hållbarhet är en kärnfråga för oss och därför känns det här initiativet extra spännande. Att delta och sponsra lokala initiativ är en självklarhet för oss och vi hoppas på ett lyckat event, säger Emma Garrote, Global Production and Sustainability Manager.

För mer information om innehållet i FashionDAYS besök www.fashiondays.nu

Kontaktperson:
Katarina Oscar, TEX! en del av Marketplace Borås
Telefonnummer: 0733-44 77 15
E-post: katarina@marketplaceboras.se

FashionDAYS startade 2009 och genomförs för att stärka regionen inom textil, mode och design. Huvudarrangör för eventet är TEX! en del av Marketplace Borås. Medverkar gör bland annat verksamheter i Textile Fashion Center och kända företag och varumärken.


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.