2023-02-17 07:57Nyheter

Exklusiv utställning: Textildesign av studenter från Möbelmässan 2023

Pall med virkat, överblivet garn av Klara Melin. Bara ett av alla verk som nu visas i Textile Fashion Center från Möbelmässan 2023.Pall med virkat, överblivet garn av Klara Melin. Bara ett av alla verk som nu visas i Textile Fashion Center från Möbelmässan 2023.

Under den stora Möbelmässan i Stockholm nyligen hade studenter från Textildesign på Textilhögskolan en egen monter med utställningen ”Transformational Threads”. De visade vävda, stickade och tryckta textilier liksom produkter, kollektioner och utvecklingsprover.

Nu finns många av dessa arbeten utställda i Textile Fashion Centers skyltfönster vid huvudingången. Utställningen pågår till den 2 maj. Se, inspireras och förundras!


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt

Frida Stålhandske
Producent
Frida Stålhandske