2019-05-31 11:47Nyheter

EXIT19 - Examensevenemanget som fyller Textile Fashion Center

Tidigare har Textile Fashion Center i månadsskiftet maj/juni haft en färgsprakande och spännande dag då Textilhögskolans studenter visat sina examensarbeten i utställningar och en spektakulär catwalk-visning. I år samlas alla studenter inom Högskolan i Borås akademi för textil, teknik och ekonomi i en gemensam examensdag. Gränser korsas och centret blir mer innehållsrikt och folkfyllt än någonsin onsdag den 5 juni.

Det blir en dag med framtidens butikschefer, controllers, modedesigners och kemister samlade för festligheter och lärande om vartannat. Examensutställningen görs bland annat av ingenjörer, ekonomer och alla studenter inom textilområdet som finns både i Textilhögskolan i Textile Fashion Center och Balder på Högskolan i Borås vilka ligger mycket nära varandra.

Den gemensamma examensdagen visar på styrkorna med att Högskolan i Borås arbetar gränsöverskridande och tvärdisciplinärt – att utbildningarna hänger ihop. Ledord är Tradition, Innovation och Festlighet och innehållet posters, visningar, presentationer och seminarium.

Dagen börjar med klassisk examensceremoni i Borås Kongress, granne med Textile Fashion Center och Högskolan i Borås, bara några steg bort. För att alla studenters familj, släkt och vänner ska få plats blir det två efterföljande ceremonier.

Evenemangen i Textile Fashion Center startar kl 12.00.

Studenterna ställer ut sina examensarbeten genom allt från affischer till - naturligtvis även i år - en stor modevisning. Även denna blir i Borås Kongress.

Några ytterligare särskilda nyheter för i år:
- Cross Sustainability är ett seminarium där ingenjörsstudenter möter designstudenter för samskapande.
- Det finns en ny innergård vid Textile Fashion Center där det finns möjlighet att koppla av och mingla under dagen.
- EXIT19 kan följas via sociala medier - både genom studenterna själva och Högskolan i Borås egen satsning på att lyfta fram innehållet och händelserna under dagen, framför allt genom Instagram

Läs mer på Facebook:
https://www.facebook.com/events/högskolan-i-borås/exit-19/402142857266884/

Kontakt Högskolan i Borås:
Kalle Karlsson, projektledare, kalle.karlsson@hb.se

Bild: Axel Backlund EXIT18
Foto: Suss Willén


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.