2022-03-03 05:30Nyheter

Antikrundan kommer till Textile Fashion Center 2022

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVTFoto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Antikrundan startar sin årliga inspelningsturné i sommar med besök på Textile Fashion Center.

Inspelningen kommer äga rum fredag 19 augusti och som vanligt värderas alla föremål som tas hit. Allmänheten uppmanas att leta fram sina dolda skatter för att värderas av Antikrundans experter.

”Det är med stor glädje och förväntan vi får vara en del av detta fantastiska event som ligger djupt rotat i folksjälen”, säger Helena Alcenius, VD Borås TME och Akademiplatsen AB.

Antikrundan ber besökare som önskar att medverka att föranmäla sig och att hålla antalet föremål till max tio för att korta ner köerna. Anmälan sker på https://shortaudition.net/antikrundan

Om Antikrundan:
Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg. Antikrundan är ett av SVT:s absolut populäraste program och lockar storpublik varje säsong både i SVT1 och SVT Play.

Antikrundan börjar sändas i januari 2023 klockan 20:00 i SVT1 och SVT Play. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

Kontakt SVT:
Marknadsdesken SVT
marknadsdesken@svt.se
08-784 86 01

 


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.