2023-11-21 13:42Nyheter

Anders Wijkman prisas och föreläser i Textile Fashion Center

Porträtt av Anders Wijkman

Den 24 november tilldelas Anders Wijkman Science Park Borås Hållbara konsumtionspris 2023 i samband med Hållbara konsumentens dag i Textile Fashion Center. 

Hållbarhetsprofilen Anders Wijkman har en imponerande karriär som EU-parlamentariker, författare och samhällsdebattör och har dedikerat sitt liv till att främja hållbara lösningar.

Priset delas ut i samband med en lunchföreläsning den 24 november klockan 12.00-13.00 i Textile Fashion Center, där Anders Wijkman kommer att ge en unik förhandsglimt av den rapport från FN:s resurspanel som ska lanseras i början av 2024.

Läs mer om priset och juryns motivering

Mer i centret den 24 november
I samband med Hållbara konsumentens dag anordnas också en regionomfattande Klädbytardag tillsammans i Textile Fashion Center tillsammans med Naturskyddsföreningen, Klimatomställning Borås och Svenska kyrkan i Borås. Dessutom har Textilmuseet fri entré och The Company anordnar en AW. 

Läs mer om Klädbytardagen


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt