2022-04-01 08:59Nyheter

Amerikanska textilkonstnären Nathalie Baxter besöker Textile Fashion Center

Med anledning av att den amerikanska textilkonstnären Natalie Baxter under våren gästar Konstepidemin som Iaspis-stipendiat, genomförs Craft Days Flash – ett koncentrerat evenemang som går av stapeln i slutet av april.

Programmet innefattar seminariet ”Textil som kritisk praktik” på Textile Fashion Center, samt en utställning med Nathalie Baxter på Konstepidemin i Göteborg. Genom temat reflekterar vi kring hur textilkonsten speglar samtiden i relation till identitet, plats, kultur och kön. Under seminariet samtalar Natalie Baxter och Kajsa G. Eriksson under ledning av moderator Philip Warkander. Seminariet
är kostnadsfritt och genomförs på engelska. Program för Textile Fashion Center, se nedan:

SEMINARIUM: TEXTIL SOM KRITISK PRAKTIK
28 april • Tid: 16.00 – 18.30

Plats: Scenen vid huvudentrén, Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3A, Borås
Anmälan: terese.william@konsthantverkscentrum.se

  • Nathalie Baxter – textilkonstnär och Craft Days Iaspis-stipendiat
    nathaliebaxter.com
  • Kajsa G. Eriksson – bildkonstnär, PhD i design och projektledare på Vague Research Studios. vrstudios.se
  • Philip Warkander – Moderator, PhD i mode och lektor vid Högskolan i Borås

Textilbaren: Efter seminariet bjuder Textile Fashion Center in till mingel och buffé i Pumphuset.
Tid: från 18.30
Plats: Textile Fashion Center, Pumphuset
Anmälan:  https://eu.invajo.com/l/UcSJnT5HYO

Om Natalie Baxter
Textilkonstnären Natalie Baxter bor och verkar utanför New York, USA. Genom sina lekfulla skulpturer driver hon kontroversiella frågeställningar kring platsidentitet, nostalgi och könsstereotyper. Baxter har en MFA från University of Kentucky och hennes verk har ställts ut på gallerier och museer både i USA och internationellt. Hon har deltagit i flertalet konstnärsresidens och tilldelats stipendium från bland annat Queens Art Fund Grant. Hennes verk har uppmärksammats i tidningar som The New York Times, The New Yorker och The Guardian.

För resterande programpunkter i Craft Days Flash; https://konsthantverkscentrum.se/


Om Textile Fashion Center

Textile Fashion Center är en utvecklings- och innovationsmiljö i centrala Borås. Basen för centret är ett tiotal verksamheter inom Borås Stad och Högskolan i Borås som verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, utbildning & forskning, kultur samt invånare & besökare. Visionen är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Textile Fashion Center öppnade 2014 i en renoverad 100 år gammal textilfabrik där den industriella arkitekturen med varsam hand bevarats och blivit grunden för en inspirerande och attraktiv miljö för affärsverksamhet, lärande, kreativitet och nätverkande.


Kontakt